Beeld en Geluid

Mozart's mis in c klein

Op 23 en 24 april 2016 heeft het LLK samen met het Nijmeegse kamerkoor "Sotto Voce" de mis in c klein van Mozart uitgevoerd, zoals gecompleteerd door Robert D. Levin.

Affiche concert 2016

Reacties van het publiek

"Concert was werkelijk geweldig! Wij hebben er enorm van genoten. Bedankt!!"

"Ontzettend bedankt voor het mooie concert, het heeft me goed gedaan."

"Wat een prachtig concert. Ik moest buiten weer even terugkomen in die andere wereld. Geweldige klankbalansen, heel mooie interpretaties. Veel transparantie, ook in die mooie dubbelkorigheden en die samenklanken met de solisten. Ook de galm van de kerk viel me erg mee. Hebben jullie heel goed aan gewerkt. Ik denk dat ik het koor gegroeid vindt in verfijning,  zoals in dat Dona nobis pacem zo mooi wordt neergezet. Ragfijn, authentiek en heel behoedzaam in expressie. Ook in dat overweldigende Gloria blijft het allemaal heel transparant. In begeleiding met de instrumentalisten klonk het ook bijna overal even mooi. Blazers willen wel eens wat domineren, maar het viel me hard mee. Kortom ik heb genoten van een vertolking van een imponerend goed niveau. Complimenten en het aanhoudende applaus maakt ook wel duidelijk hoe het publiek er over dacht. Dat heeft ademloos zitten luisteren. Geweldig!!!"