Dirigent Marc Buijs

Foto van Marc Buijs

Marc Buijs (1965) is dirigent, pianist en pianodocent (Zie marcbuijs.com). Het Liefdesliederenkoor dirigeert hij al vanaf de oprichting in 1991. Hij was toen net een jaar afgestudeerd als pianist, bij Janine van Mever aan het Conservatorium in Arnhem.

Marc Buijs heeft de Kurth Thomas koor- en orkestdirectiecursussen gevolgd. Verder heeft hij koordirectie gestudeerd aan het HKU Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen. In 2014 heeft hij zijn Master diploma behaald, waarbij hij als onderdeel van zijn afstudeerproject Brahms' Deutsches Requiem heeft gedirigeerd. Hetzelfde werk heeft hij met het Liefdesliederenkoor uitgevoerd in 2013. Zie Concerten voor andere grote projecten die hij met het koor heeft uitgevoerd.

Behalve het Liefdesliederenkoor dirigeert Marc Sotto Voce in Nijmegen en het 's Hertogenbosch Vocaal Ensemble.

Marc zingt zelf ook graag. Hij heeft zangles bij Anja Kwakkestein en heeft jarenlang in het Oude Muziekkoor in Arnhem gezongen, onder leiding van Daniƫl Reuss.