Wie is Johannes Kneppelhout?

Kneppelhout Johannes Kneppelhout (1814-1885) kwam uit Leiden, was steenrijk, schrijver, Oosterbeeks kasteelheer op zijn landgoed Hemelse Berg, beroemd door zijn grappige verhalen over het studentenleven in die tijd. Maar bovenal was hij kunstliefhebber en mecenas met een brede smaak. Alle kunst interesseerde hem: literatuur, muziek, schilderkunst. De Concertzaal Oosterbeek was zijn droomlocatie: een atelier met koffiekamer, waar alle kunstenaars samen kwamen. En een plek waar je kon dansen, musiceren, kaarten en feesten.

Johannes en het Liefdesliederenkoor

Net als Kneppelhout heeft het Liefdesliederenkoor ook een brede smaak. Ga maar na: ooit begonnen we met liedjes van de Beatles en in maart 2019 gaven we een memorabele uitvoering van Bachs Johannes Passion. Speciaal voor dit jubileumconcert reizen we de wereld rond in vocale en pianomuziek. Van Hongarije en Tsjechië via Frankrijk en Spanje naar Finland en Estland. Van volksliedjes over pimpelende bruiloftsgasten tot Duitse poëzie getoonzet door een veelzijdig en vernieuwende Franse componist. Muziek in alle talen, kleuren en smaken dus. Daarmee brengen we een eerbetoon aan Johannes Kneppelhout, zijn liefde voor de kunst én aan de Concertzaal die al 150 jaar hét podium van Oosterbeek is.