Concert2019

Bachs Johannes Passion uitgevoerd op 23 maart 2019 in Renkum

Orkest: Parnassus Ensemble

Solisten:
Jan Kristof Schliep (evangelist)
Hans Scholing (Christus)
Francine van der Heijden (sopraan)
Desirée Verlaan (alt)
Maarten Romkes (tenor)
Joris van Baar (bas).

Dirigent: Marc Buijs

Locatie: OLV Ten Hemelopneming Kerk in Renkum

Voor een bomvolle kerk heeft het Liefdesliederenkoor, samen met solisten en orkest, Bachs Johannes Passion uitgevoerd. Geniale, dramatische muziek, een belevenis om die samen ten gehore te brengen. Een geslaagd project, waar we met trots op terugkijken!

Zie ook de foto's!

Gedroomd Land

Van 28 tot 30 juni 2019 heeft in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek een serie voorstellingen plaatsgevonden van 'Gedroomd Land' van muziektheater 'De Plaats'. Een onderdeel daarvan was een toneelstuk van Albert Hoex over de geschiedenis van het landgoed dat ooit op die plek heeft bestaan. Daar deed het Liefdesliederenkoor aan mee, met liederen gezongen onder leiding van Lucas Wiegerink van 'De Plaats'.

CO 150 JAAR: Jubileumconcert op 24 november 2019

De Concertzaal in Oosterbeek, waar het Liefdesliederenkoor elke week repeteert, bestaat 150 jaar. Het Liefdesliederenkoor heeft een jubileumconcert verzorgd getiteld Matinee Kneppelhout, genoemd naar de oprichter van de Concertzaal, Johannes Kneppelhout. Op het programma stonden Finse en Estse volksmuziek en liederen van Hindemith, Janaček en Poulenc. Mezzosopraan Maria Joao Carmo zong liederen van Debussy, Poulenc en Mompou. Dirigent-pianist Marc Buijs begeleidde en speelde ook solostukken van Mompou. Een feestelijk en gevarieerd programma dat voor een volle zaal werd uitgevoerd.